Najaar

Najaar

zondag 3 april 2011

eieren

Ik ben vanmiddag eindelijk eens begonnen ook in mijn huis wat hoekjes te maken in Paassfeer. Natuurlijk mogen dan de eieren niet ontbreken. Maar weer eens wat blauw uit mijn buffetkast gehaald . Ik vind het altijd zo'n leuke combinatie met witte eieren. Een sauskom ,maar in het hoekje op de foto zien jullie nog een klein stukje van een koekjespot die nog van mij opoe is geweest. Ik kreeg hem zeker 35 jaar geleden (ik was toen een jaar of 20) van een oud-tante met de woorden;"Hier, jij houdt toch zo van die oude rotzooi". En nu ben ik denk ik de enige in de familie die nog iets van opoe heeft. Je begrijpt dat ik hem koester. Een mooi Richelieu kleedje in de sauskom met daarop wat eierschalen. Het leuke van uitgeblazen eieren is dat ze waterdicht zijn en dus als vaasje te gebruiken zijn. Dit porseleinen eierrrekje heb ik ook al jaren ,als iemand weet hoe oud het ongeveer zal zijn laat het me even weten ,ik heb n.l.geen idee en zou het graag willen weten. Ik vond de vormgeving erg mooi en hoewel ik ook stoere materialen en strakke vormen erg mooi vind ,blijf dit toch iets liefs hebben. Het eerste vergeet-mij-nietje uit de tuin ,die mogen van mij door heel de tuin In tegenstelling tot het zevenblad ,wie heeft nog een tip hoe ik dat eruit krijg?
Vandaag dus wit met blauw en een beetje klassiek en lief maar ik heb ook nog stoere en landelijke eierhoekjes ,dus wordt vervolgd .

8 opmerkingen:

Eefies day zei

Je hebt het al mooi gedecoreerd, mooi zo met dat blauwe servies, het eierrekje is ook prachtig.

Groetjes,Eefie

Mayflower zei

Wat een sfeervol hoekje Bep en wat staat dat blauw met wit mooi bij elkaar. Een prachtig en dierbaar bezit die glazen koekstolp.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

It's me zei

Wat leuk Bep dat gefreubel met je spulletjes......geniet er maar lekker van...ziet er leuk uit hoor!......liefs fijne avond van mij....xxx.....

Petra zei

OOOOO wat een prachtig eierenrekje om jaloers op te worden ik vind het schitterend. En dat van je opoe is ook heel mooi, ik ben gek op blauw.

groetjes Petra.

Hannekie zei

dat is een super leuk eier rekje...en dat zevenblad..grrr..een tuin val heb ik..vreselijk he
liefs hannie

Rosabears zei

Wat een prachtig mooi eierrekje, de kleur en de vorm. En wat een leuk geheel heb je er zo van gemaakt.
Ik kan je niet verder helpen over hoe oud of waarvandaan. Maar staat er een merkje onder? Ik heb een vriendin die heelveel van allerlei soorten aardewerk weet.
Groetjes en een fijne week.
Marja

Makkie zei

Ik kom voor de derde keer vertellen dat ik je plaatjes weer prachtig vind! De aanhouder wint.

Anoniem zei

Wat een schattige paashoekjes heb je gemaakt.

En zevenblad uit de tuin: alles eruit, een halve meter diep de zwarte grond vervangen, en nieuwe planten erin. Even behoorlijk slikken dus, wij doen het ook niet op die manier, wij schoffelen, op goed geluk trek ik er af en toe hele stukken uit, maar ik ben bang, dat je er niet zomaar vanaf bent. Zolang er nog maar een heel klein stukje wortel blijft zitten, raak je het niet kwijt. Helaas.

En als je wel een goede oplossing weet, hoor ik het ook graag ;-)

Liefs Inge