Najaar

Najaar

vrijdag 29 juli 2011

Gaan jullie mee bootjes kijken.....


Jullie hebben wel gemerkt dat ik dan wel thuis ben maar nog niet erg aanwezig.We doen het nog lekker rustig aan. Een beetje rommelen in en om huis .Ik sta af en toe op een markt , waarvoor er natuurlijk wel dingen gemaakt moeten worden maar het tempo is alsof we buiten tropische temperaturen hebben.
Volgend weekend is er een evenement wat echt de moeite waard is om een kijkje te gaan nemen. In het Westland is een prachtig en uniek corso:


Het Varend Corso.
Varend Corso 2011 heeft als thema "Theater door het water". Drie dagen lang trekt een vrolijke stoet van 60 boten, zeilende Westlanders ,sloepen en vletten door de wateren van het Westland en omgeving. Het is ieder jaar een geweldig gezicht om al die boten met kleurige bloemen ,schitterende planten en gezonde groenten langs te zien varen.


Het wordt een hele show met muziek en figuranten aan boord. Ik heb zelf ook een keer mee mogen helpen om zo'n boot op te bouwen en te versieren en dat was een ontzettend leuke ervaring.

Vrijdag 5 augustus is het Rijnmonddag, zaterdag 6 augustus Westlanddag en zondag 7 augustus Delflanddag , dit heeft te maken met de te varen routes. Wil je de routes bekijken en meer lezen over dit evenement kijk dan op www.varendcorso.nl
Natuurlijk zijn deze foto's van vorig jaar . De boten lagen op dat moment nog aan de wal , ik kon er heerlijk langs lopen en foto's nemen. Daarna een lekker een plekje langs de waterkant gezocht en genoten hoe de boten voorbij voeren. Laten we hopen dat het dit jaar weer zo lekker zonnig is.
8 opmerkingen:

Inge zei

Wauw!!! Wat prachtig, ik ken het corso, in Vollenhove hebben ze de laatste Zaterdag van Augustus altijd allegorisch Corso, ook prachtig en dit varende corso lijkt me ook prachtig!!

Heel veel plezier!

Groetjes Inge

It's me zei

Wat mooi allemaal......nog nooit gezien !!....liefs Ria...xxx..

Marja Visscher zei

Dag Bep,
Mooie foto's zeg! Ziet er heel aantrekkelijk uit. Mijn opa was ooit administrateur/congiere van de Van Oldebarnevelt HBS in Rotterdam (nu een Moskee). Toen ik zo'n jaar of 10 was, kwam er in Zuid ook altijd een bloemencorso voorbij. Ik stond dan met mijn opa en oma op het grote balcon van de school. Voelde me dan net de koningin waaraan het defilé voorbij ging. Prachtige wagens waaraan veel werk was besteed.
Geniet van je vakantie en het weekend! Lieve groet, Marja

Hannekie zei

wow wat mooi zeg..heb zelf ooit eens meegeholpen bloemen plakken voor een wagen van een bloemencorso..heerlijk in een boerenschuur met zn allen. was erg leuk..ik weet dus nu hoeveel werk zoiets is..maar wat prachtig..op de boeten heb ik nog nooit gezien. heel erg mooi. wordt vast weer een succes dit jaar
liefs hannie

Heleen zei

O, dat ziet er leuk uit, krijg gelijk zin om er heen te gaan.
Ga jij dit jaar nog?
groetjes
Heleen

Makkie zei

Leuk joh!
Ik ga elk laatste weekend van augustus naar mijn geboortedorp Winterswijk. Daar is dan een enorm bloemencorso maar dan over de weg. Dit is specialer op het water.
Fijne dag!

letrecivette zei

Oh! Nice pics!
Have an happy Sunday!
Monica

@nne zei

wat een heerlijke blog ... het vakantiegevoel is nooit ver weg! lieve groet, @nne