Najaar

Najaar

zondag 18 september 2011

Ik hou van de herfst................


Herfst , een jaargetijde waar sommige mensen schijnbaar (veel )moeite mee hebben.
Verschijnen er in de winkels nog voor dat er ook maar een vleugje herfst in de lucht zit ,de pepernoten ,gluhwein en kerstmannen . We hebben ook nog een jaargetijde genaamd;HERFST.


En de herfst die zouden we toch niet willen missen. Geen tijd van het jaar die ons zoveel moois brengt in de natuur als de herfst.
Prachtige kleuren , bessen ,noten en vruchten die zomaar voor het oprapen liggen.


Maar ik begrijp wel dat we zo graag de zomer nog wat langer vast willen houden (zeker na zo'n zomer als dit jaar) Maar we moeten loslaten , langzaam wennen aan de avonden die weer  langer worden .Sokken die weer aan moeten en slippers die opgeborgen worden.
De rose weer verwisselen voor rode wijn ( en dat went heus gauw genoeg) ,weer binnen het gezellig maken.


En als we dat zomergevoel hebben losgelaten dan kan het HERFST -genieten beginnen.
In huis weer eens wat warme kleuren gebruiken ,en als we ons dan laten inspireren door de natuur dan zijn er toch een tinten.
Een mooie herfstdecoratie maken ,schalen vullen met noten en bessen , een vaas vol bloemen in vlammende herfstkleuren.En buiten genieten van de laatste mooie herfstdag , de laatste zonnestralen meepikken , een boswandeling maken ,uit je tuin de laatste bloemen halen. En dan nemen we die herfststorm ,die regenachtige dagen toch gewoon voor lief .Die horen er dan gewoon ook bij.Posted by PicasaDit alles is waar het bij deze :Super herfst give away om draait ,laten we de herfst omarmen ,ervan genieten en daarna komt de winter ,compleet met pepernoten ,gluhwein en kerstmannen.

13 opmerkingen:

Petra zei

Wat heb jij de herfst prachtig weer gegeven, mooie collage's met hele mooie kleuren echt heel mooi.
En ik ga met je mee ik vind de herfst heerlijk geniet van de seizoens verandering, lekker geurende kaarsjes aan en de houtkachel zalig. Fijne zondag, groetjes Petra.

Hannekie zei

lijkt mij ook wel dat als je iets met bloemen hebt dat de hefst en het voorjaar de uitgelezen momenten zijn om je helemaal uit te leven. prachtige kleuren..ben benieuwd wat je allemaal gaat maken
liefs hannie

It's me zei

Mooie collages !! heb je ze zelf gemaakt allemaal ??? prachtig !!!....fijne herfst zondag....liefs van mij...xxx...

Sezoentje-Sonja zei

Wauw, wat een prachtige collages, de herfst blijft het seizoen wat ons het meeste cadeau doet, alleen die kleuren al, je zou er zo voor de natuur in trekken :)
Fijne zondag van Sonja

Mayflower zei

Wat een prachtige ode aan de Herfst, ook voor mij een prachtig seizoen, ik echt een Herfstkind en geniet volop van je prachtige collages lieve Bep.
Laat de Herfst in al z'n pracht maar komen.
Fijne zondag en een lieve groet, Mea

Lynda zei

hoezo herfst is saai?>?? Kijk eens wat een kleurenpracht!!!!

Groetjes
Lynda

Franse Lelie zei

Prachtige collages, mooie kleuren, en je hebt helemaal gelijk....en toch blijf ik er moeite mee houden:( Lieve groet

Room Seventeen zei

Tja, de herfst...ik ben geen fan van de herfst, maar ach als het eenmaal zo ver is, wen ik er vanzelf weer aan. Wat ik vervelender vind is de lange winter die er achter aan komt.
Mooie collages trouwens!

Miranda zei

Wat een prachtige herfstpost heb je gemaakt; met recht een ode aan de herfst! Ook al is de zomer mijn favoriete jaargetijde, als ik jouw foto's zo zie, zou ik zeggen: kom maar op met de herfst...

Fijne dag. Groeten, Miranda

flowersandhome zei

Wat heb je de prachtige herfstkleuren mooi weergegeven in je verschillende collages. Echt genieten!
Ik vind het nog véééél te vroeg om aan winter te denken. Neen hoor, geef mij maar eerst volop herfst! Ik vind het een prachtig seizoen.
Groetjes,
Marian

Krek wak wou zei

Wat een heerlijke kleuren heeft de herst toch! Prachtig door je op de foto gezet!
Groetjes van Nicole

Colin zei

Mooie herfstcollages ... eerst maar eens van dit seizoen genieten, de winter is wat mij betreft nog zo ver weg! Groetjes, Colin

Ina zei

prachtige blog! Leuk ook om ideetjes op te doen. 'Kom graag bij je terug! groetjes